


Carassia
Carastelec Vingård var den första vingården i Rumänien med syfte att producera mestadels mousserande viner. Vingården är belägen i regionen Crișana, som är en av de äldsta vinproducerande regionerna i Transsylvanien. Geografiskt sätt har vingården alla de primära förutsättningarna för att producera ett utmärkt mousserande vin: måttligt kontinentalt klimat och hög dagtid under mognadsperioden. Den 22 hektar stora vingården med söderläge som planterades 2011 ligger på lerrik jord och byggdes från grunden just för att framställa mousserande vin.
Kullen som vinet odlas på anses vara den perfekta platsen för framställning av mousserande vin. Denna kulle valdes noggrant ut av Tibor Gál, en av Ungerns ledande oenologer.
Druvsorterna har valts ut utifrån att producera mousserande viner av hög kvalitet med traditionella metoder.
Vingårdsbyggnaden ligger ett stenkast från druvfältet och är fullt utrustad för hela framställningsprocessen. Allting i hela processen görs på en och samma plats, från att odla druvorna till att buteljera flaskorna. Byggnaden använder förnyelsebar energi såsom solenergi och geotermiska energikällor.
Regionen har ett måttligt kontinentalt klimat med genomsnittlig nederbörd. Det totala antalet soltimmar under växtsäsongen är omkring 1200 till 1600; den årliga nederbörden är 626 mm, medan temperaturen i denna region är något lägre. Alla dessa faktorer leder till en högre syra i vinerna och ökar deras komplexitet och personlighet.